Meidän kodin lämpimät värit, murretut sävyt

Muuttaessamme 4vuotta sitten tähän kotiin meillä oli valkoiset seinät. Nyt seinissä on Tikkurilan ajopuu, jonka sävy vaihtelee valon mukaan lämpimän beigestä harmaaksi, tehosteena lastenhuoneessa (nykyisin makuuhuone, jossa myös Milon sänky) vihreä Nefriitti ja olohuoneessa punaruskea Etruski.

Sisustamisessa pidän erilaisista tekstuureista, maanläheisistä materiaaleista, luonnollisista sävyistä tekstiileissä, mutta samalla haluan revitellä ja pitää fuck off taulua olohuoneen paraatipaikalla.

Persoonallinen koti

Olen aina sisustanut lähes kokonaan kirppislöydöillä, saadulla ja perityllä. Yhdistellen vanhaa ja uutta. Rakastan tarinoita esineiden takana. Persoonallista, oman tyylistä sisustusta ei mielestäni saa ostettua suoraan kaupasta, kopioimalla sisustuslehdestä, tai hankkimalla kotiin niitä, jotka ovat tällä hetkellä pinnalla ja näkyvät useissa kodeissa. Sisustaminen vaatii aikaa. Kodissa saa näkyä oma persoona ja luonne.

Sisustushaaveita vuodelle 2020

Jos jotain sisustushaaveita listaisin tähän, niin etsinnässä olisi ainakin tälle vuodelle;

 • Seinäkello; meillä on 6vuotta sitten kirpparilta ostettu seinäkello, mutta ensin siitä hajosi lasi ja nyt se ei enää tikitä.
 • Sohvapöytä; harkitsen vakavasti sohvapöytää. Jotain pientä, siroa. Ehkä kuitenkin pari jakkaraa voisi toimia sohvapöytänä tarvittaessa?
 • Tauluja; haluan maalata lisää tauluja meidän seinille. Innostuttiin meinaan maalaamaan esikoisen kanssa alkuvuodesta muutama taulu ja se vei jotenkin mennessään. Ihanan terapeuttista puuhaa.

Ei mitkään suuret ja mullistavat sisustushaaveet täällä siis. Ja vaikka tykkään todella paljon sisustaa ja katsella kotikuvia niin olen vuosien myötä todennut, että oma koti rakentuu parhaiten ajan kanssa, niillä asioilla, joiden ei edes tiennyt olevan olemassa tai tarvitsevansa. Toisinaan ihan kantapään kauttakin oppimalla mikä toimii ja mikä ei. Ja usein niistä esineistä tulee rakkaimpia aarteita, jotka löytyvät ilman etsimistä.

Minkälainen sisustaja sinä olet? Tykkäätkö sisustaa hitaasti ja harkitusti, vai annatko mennä kun sisustusinspiraatio iskee?

2 Comments

 1. Mä oon tässä viikonlopun suunnitellut meidän makkariremontteja ja maalisävyjä, Joten hauskaa, että postasit tästä juuri nyt.
  Meillä on Ajopuuta olohuoneessa, keittiössä ja nyt lisäksi meidän makkarissa. Tehosteeksi meinasin tuota eturiskia, mutta päädyttiin sormipaneeliin 😍😍
  Pojille tulee tuota Nefriittiä huoneeseen.

  Oon sellanen, että kun keksin jotain, teen pika-analyysin ja sit toteutan. Olen oppinut hylkäämään ne oikku-ideat, joista ei iloa olisi juurikaan. Mutta olen aika kokeilunhaluinen ja olemassa olevia kalusteita hyödyntäen kokeilen eri juttuja.

  Tykkää

  1. No sehän sattui 😄 Ajopuu on kyllä ihana, tuo lämpöä ja sopii kaiken kanssa. Nefriitti on myös aivan ihana! Sellainen ei liian vaalea, mut ei tummakaan. Sävy vaihtelee valon mukaan ja on aina tunnelmallinen.

   Mä tykkään myös ideoida, mut monet ideat jää usein tekemättä 😅 Maalaaminen on kyllä ihan mahtava keino uudistaa mitä vaan!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s